Sposób parzenia kawy

Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że zalewanie wrzątkiem mielonej kawy, to nie jest najzdrowszy sposób, na jej przygotowywanie. Pływające fusy to domena parzenia kawy tzw. po turecku. Jednak nie jest to zdrowe i dla żołądka i dla całego naszego organizmu, taki napój zawiera bowiem niezdrowe związki, które są drażniące. Uwalniają się one przez dłuższe pływanie fusów we wrzątku.

morning-819362_960_720

Znacznie zdrowszym sposobem na parzenie kawy będzie ekspres ciśnieniowy lub chociażby kawiarka https://frushi.pl/kawiarka/ gdzie woda styka się ze zmielonymi ziarnami kawowca, tylko przez krótką chwilę.

Wszystkich kawoszy i osoby uzależnione od picia kawy trzeba uspokoić – kawa nie jest taka niezdrowa, jak ją malują. Zawiera sporo przeciwutleniaczy, trzeba jednak znać umiar w jej piciu. No i przede wszystkim odpowiednio ją parzyć i rozdzielać fusy od naparu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s